2007. december 11., kedd

ReMek hírlevél 2

Az újonnan megjelent ReMek hírlevélben olvasható:
- Nevet változtatott a Hargita megyei könyvtár - ezentúl a Kájoni János nevet viseli- „Könyvek által a világ...”
- Hargita megyei községi könyvtári vetélkedő díjazása
- Hargita megyei iskolai könyvtárak 15 éve
- Szabó Magda írónőről


Információs és Dokumentációs Központok Hargita megyei iskolákban

Információs és Dokumentációs Központot (IDK) avattak november 16-án Gyergyócsomafalván a Köllő Miklós Általános Iskolában. Burus Siklódi Botond, a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza igazgatója megnyitó beszédében szólt a IDK fontosságáról, ezután után pedig egy DVD-lejátszót adott át Antal Teréz iskolaigazgatónak. A 100 000 lejes beruházással megvalósított Köllő Miklós IDK létrehozásához a helyi önkormányzat 80 000 lejjel járult hozzá, a megyei pedagógusok házának 20 000 leje mellett pedig a holland Die Heltender Hand Alapítvány is kilenc számítógépet ajándékozott a központnak. 142 négyzetmétert újítottak így fel, de továbbra is nagy szükség van új bútorzatra, újabb generációs számítógépekre, telefonra, világhálós hozzáférésre, anyagi alapokra, ismeretterjesztő anyagokra, didaktikai adathordozókra, s nem utolsósorban egy olyan személyre, aki a központ működését biztosítja. - számolt be Lőrincz Edit tanár, könyvtáros. A központot össze fogják kapcsolni a Művelődési Ház alagsorában most készülő információs központtal, ami az Informatikai és Távközlési Minisztérium programjának támogatásából jön létre.
Korábban Korondon adtak át hasonló központot a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, de hasonló központ működik már a remetei Fráter György általános iskolában, ahol 18000 kötetet költöztettek más helyre az egykori iskolai könyvtárból, hogy átadják helyüket négy számítógép, fénymásoló, nyomtató, DVD-lejátszó és egy színes televízió számára.
Forrás: Hargita Népe, 2007-11-19, 2007-11-01, www.hhrf.org

A lap szerkesztői:
Bákai Magdolna (Városi Könyvtár Gyergyószentmiklós, könyvtárigazgató ),
bakai.magdolna@ gmail.com
Kelemen Katalin (Kájoni János Megyei Könyvtár, Csíkszereda, könyvtáros), kkelemen@bibliohr. topnet.ro

E lapszám felelős szerkesztője: Bákai Magdolna

A hírlevél változatlan formában szabadon terjeszthető.
A hírlevél megrendelhetõ a következõ címen:
ReMeK-e-hirlevelsub scribe@yahoogrou ps.com
vagy jelezze megrendelési szándékát a bakai.magdolna@ gmail.com címen.

Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...