2007. december 4., kedd

December a magyar népmese hónapja a Duna Televízióban

December a magyar népmese hónapja a Duna Televízióban

Elsejétől minden este magyar népmesét, a karácsonyi vakáció idején pedig népmesei vetélkedőt láthatnak a gyerekek. A többfordulós vetélkedősorozat a nagy meseíró, Benedek Elek életműve előtt tiszteleg.

A Hol volt, hol nem volt című sikeres sorozat mellett most egy új, hét részes vetélkedőt tűz műsorra a Duna Televízió, a Rózsa Produkcióval közösen.

Megpróbálunk valamit tenni azért, hogy újra visszahelyezzük jogaiba a magyar népmesét – mondta Rózsa György, producer, műsorvezető.

A karácsonyi vakáció idején vetített Mese-játékban nyolc kárpát-medencei iskola mérkőzik meg egymással. A 10-12 éves gyerekekből álló, négyfős csapatoknak látványos, sokszínű feladatokat kell majd megoldaniuk, a legjobbakat a Duna Televízió különdíjjal jutalmazza.

A hazai nyertes csapat Erdélyben fog nyaralni, Benedek Elek szülőházának közelében, a nyertes határon túli csapat pedig természetesen a Balatonnál tölthet 10 napot – mondta Cselényi László, a Duna Televízió elnöke.

Decemberben jelenik meg az a könyv is, amely a rajz- és mesepályázatunkra érkezett alkotásokat gyűjti csokorba. A Duna-mesék című kiadványhoz Csukás István írt bevezetőt.

A gyerek agya végtelen és zseniális. Itt következik mindenkinek a feladata, hogy ne hagyjuk beszűkülni a gyerekagyat, szólítsuk meg a gyerekeket! Hála Istennek, itt el lehet mondani ezen a helyen, hogy ez nem falra hányt borsó – mondta Csukás István író.

Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...