2007. december 14., péntek

Gál Elemér

Gál Elemér zsögödi származású Héthavas című könyvét ajánlom a Hargita megyei iskolai könyvtárosok figyelmébe.
Gál Elemér, Zsögöd szülötte. Csíksomlyói ferences gimnázium neveltje. Később Szatmár városába telepedett le, majd Egerben talált új otthonra. Kolozsvárott végzett magyar szakon. Többek között tanára volt Kocsis Istvánnak és Szilágyi Domokosnak.
Regényét Héthavas címmel, 2006-ban adták ki Egerben. Őstörténeti hitregény. A legendákkal teleszőtt művében nemcsak Erdélyről, a székelyekről, Székelyföldről ír Elemér bácsi, hanem az egész magyarságról, az összetartozásról. A könyvet ajánlom minden egyes embernek, aki szeretik hallani a múlt visszhangját. Tartalma mélyreható és tanulságos.

Becsületére váljék ez a mű, hiszen nem könnyű elszakadni a szülőföldtől és értéket teremteni úgy, hogy megőrizzük becsületünket és tisztességünket.

A könyv kapható a könyvesboltokban.

Borbé Levente


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A könyvet elolvasva úgy érzem, egy olyan írást volt szerencsém megismerni, melyre már nagyon rég vártam. Arról a világról szól, melyről nagyon keveset tudunk, de főleg azért, mert nincs akik feltárják számunkra. Bizonyos vagyok benne, hogy az amit Gál Elemér velünk megismertet az sokkal közelebb áll a valósághoz mint amilyen képet kialakítottak számunkra. Szándékossággal és felületességgel.
Ezek azok a gyökerek, melyekre mind nagyobb szükségünk van.
A magyarságnak ezt ismernie kellene. Adjuk át gyermekeinknek, hátha nem késő még!

Torjai József
Győr

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...