2011. január 5., szerda

Meseszer játék a Móra Ferenc Általános Iskola Könyvtárában


A székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola könyvtára 2010. december 15-én folytatta az iskola dísztermében az egri Bródy Sándor megyei és Városi Gyermekkönyvtára által kigondolt MESESZER játékot. A rendezvényen több mint kétszáz személy volt jelen. Iskolánk tanulói és tanítóin kívül a környékbeli iskoláktól is voltak vendégeink.(jelenvolt nyolc könyvtáros, a székelyudvarhelyi, székelykeresztúri, parajdi, boldogfalvi és csíkszeredai iskolák könyvtárosai, valamint Parajdról három tanítónő tizenhat tanulóval és a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor iskolából egy magyartanár, négy tanítónő, aligazgató és tizenkét tanuló).

 
Az esemény lelkes mesemondói Szilveszter Csongor II. A , Csoma Zsuzsa V.B, Kovács Kriszta II. B , Bartus Balázs I. A, Sata Réka Ágota I. A , Jakab Gergő I. B osztályos tanulók, akik felszabadultan fejből mesélték el kedvenc népmeséiket, kiegészítve a mesemondást mesejelenetekkel amelyet IV. A és B osztályok játszottak el. Befejezésül Juon Anna Orsolya és Bodó Demeter Roxána VI. A osztályos tanulók egy népdallal ajándékozták meg a résztvevőket.


A mesejáték stafétát, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium könyvtárától vettük át, amelyet, a parajdi Áprily Lajos Általános Iskola és a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola képviselőinek adtunk át, akik folytatni fogják a mesélést.
A jelenlévő pedagógusoknak és diákoknak emléklappal és házi készítésű mézes pogácsával köszöntem meg, hogy részt vettek ebben a mesejátékban, ezen kívül pedig kaláccsal, édességgel, teával és kávéval kínáltuk meg vendégeinket és mesemondóinkat. 



A rendezvényen sor került a II-IV. osztály részére meghirdetett Móra Ferenc Mesemondó verseny értékelésére és díjazására is. Az osztályok könyvjutalomba és édességbe részesültek.
Befejezésül a II. A osztályos tanulók karácsony üzenetét, a furulyahangján szólaltatták meg.
A rendezvény megszervezésében segítséget nyújtottak az iskola pedagógusai és vezetősége, akik a rendezvényhez szükséges költségeket is biztosították.
Székelyudvarhely, 2010. december 18.
Szervező,
Barabás Zója könyvtáros


* * *
A kiváló előadás nagy sikernek örvendett a jelenlévők körében. Az eseményről a SZÉKELYHON is beszámolt.

Link:
http://www.szekelyhon.ro/archivum/offline/cikk/97254/%E2%80%9Eaz-en-lovam-kese-kezdodik-a-mese%E2%80%9D
B.L.

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...