2011. január 21., péntek

Újabb képzés a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban

A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete az O.SZ.K.  Könyvtári Intézettel együttműködésben újabb képzést szervez "Kiadványszerkesztés és prezentációkészítés" címmel.


Helyszín: Csíkszereda, Kájoni János Megyei Könyvtár olvasóterme. 

Időpontok: március 9-10-11-12., valamint március 16-17-18-19, tehát két egymást követő héten szerdától szombatig. A képzés időtartama 120 óra.

Az egyesület szállást és étkezést biztosít a résztvevőknek, útiköltséget nem térit. 

Jelentkezni február 10-ig lehet. 

A képzésről:

Kiadványszerkesztési és prezentációkészítési feladatok megoldása a könyvtárban

A program célja az, hogy a könyvtárosok számára olyan információkat nyújtson, amelyek révén megismerhetik a kiadványok előkészítéséhez, elkészítéséhez, nyomdai kivitelezéséhez kapcsolódó legfontosabb szakmai tevékenységeket. A képzésben résztvevők megismerik a kéziratokkal szemben támasztott követelményeket és elektronikus feldolgozásuk lehetőségeit, elsajátítják a korrektúrázás munkafolyamatát. A megszerzett alapvető tipográfiai ismeretek birtokában a résztvevők képessé válnak az eltérő kiadványtípusok sajátosságainak felismerésére; a kiadványkészítés során használható számítógépes perifériák, digitálisan kezelhető képek, grafikai elemek, és adatállományok legalapvetőbb típusainak használatára. Egy közösen megoldásra kerülő feladat segítségével elsajátíthatóvá válnak a kiadványok készítéséhez szükséges alapvető ismeretek. Megismerésre kerül a kész kiadványok elektronikus formában történő publikálásának módja, valamint a kiadványok elkészítéséhez kapcsolódó nyomdai tevékenység is.

Információk: Kopacz Katalintól az RMKE elnökétől és Kelement Katalin könyvtárostól.

A képzésről szóló anyag linkje: 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...