2012. december 20., csütörtök

Hargita Megyei Kájoni János Megyei Könyvtár új épületben



2012. december 18-án délután öt órakor nyitotta meg „kapuját” az új épületbe költözött megyei könyvtár. 


Már a kilencvenes években tervbe volt véve egy egységes könyvtárosi épületnek a létrehozása, de sajnos, hogy egyazon fedél alatt legyen az intézmény minden szekciója, nem jött össze. Voltak részlegei a mostani színház épületében, majd a szakszervezetek művelődési házában, és a Mikó várban is. Utólag pedig a városházára is került néhány szekció. 

Ami valóban jó az új helyen, természetesen olvasói szemszögből nézve, hogy minden egy helyre került. Nem kell egy egész várost átgyalogolni, ha netán több témájú könyv vagy más dokumentum érdekli az olvasókat-dokumentálódókat. Van fűtés is az épületben, ami egészség szempontjából az alkalmazottak számára elengedhetetlen, hiszen a tavaly nem nagyon kaptak a régi helyen. Ami nem annyira előnyös az az, hogy ez az épület is bérelt, és nem is könyvtárnak volt tervezve. 

Mindezektől eltekintve Kopacz Katalin igazgató vezetésével a könyvtárosok munkájuk által otthonossá tették a számukra átadott teret. Megpróbálták kihozni belőle a maximumot, és sikerült is igazi kulturális-információs központtá varázsolni! Ez örvendetes dolog. Az ők kezük munkáját dicséri az irdatlan nagy rendezési munka. Nem kímélve magukat, túl a fáradtságon is, dolgoztak. Rendkívüli teljesítmény, hogy a tervezettnél jóval hamarabb befejezték a munkát (pedig leltároztak is, ami nem egy kis munka), emellett még három napos műsort is szerveztek a könyvtár megnyitására. Köszönet nekik is, hogy már ebben az esztendőben élvezheti a város és a megye lakossága az új székhelyen lévő könyvtárat.


A könyvtár címe: Csíkszereda, Stadion utca 1/bis szám.

Nyitva tartás

Felnőttrészleg: hétfő-péntek: 8-20 óráig
Gyermekkönyvtár: hétfő-péntek: 8-18 óráig
Helyismereti és különgyűjtemények: hétfő-péntek: 8-17 óráig


Többet a könyvtár megnyitójáról és a könyvtárról:



Borbé Levente

Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...