2015. szeptember 29., kedd

Olvasásnépszerűsító program a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Ált. Isk. könyvtárában

Idén is meghirdeti olvasást népszerűsítő programját a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola könyvtára. Ezúttal két vetélkedő keretében ismerkedhetnek meg a fiatalok a téka új köteteivel.

Korábban csak a hetvenes években kiadott ismeretterjesztő kiadványokból tájékozódhattak a Bethlen Gábor Általános Iskola diákjai, azonban a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal által meghirdetett ifjúsági pályázaton nyert majdnem kétszáz könyvnek köszönhetően aktualizálták a gyűjteményt – mondta el Dunkler Réka könyvtáros.

A tanintézmény a Tudomány és technika bűvöletében – olvasóvá nevelés a Bethlen Gábor Általános Iskolában című projektjének köszönhetően 177 új ismeretterjesztő kiadvánnyal bővítette a téka kínálatát. Ahhoz, hogy a diákok mielőbb kikölcsönözzék az újonnan beszerzett könyveket, két versenyt is hirdettek a témában. A könyvtárba járó tanulók hétfőtől kvízversenyen vehetnek részt, a helyes válaszokkal pedig pontokat szerezhetnek. Szintén mától egy másik versenyen is próbára tehetik tudásukat a fiatalok, melynek célja, hogy a gyűjtemény új darabjait könyvészetként használják fel a tanulók különböző tízperces előadásokhoz vagy makettek elkészítéséhez.

Forrás: http://szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/tudomanyos-erdeklodesre-sarkalljak-a-diakokat

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...