2017. május 30., kedd

Helyismereti képzés erdélyi magyar könyvtárosoknak

Kedves kollegák!
A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete a Budapesti Könyvtéri Intézettel közösen helyismereti képzést szervez június 20-21 között. 

Címe:  Helyismereti, helytörténeti információk közzététele honlapokon - a két oktató: Sándor Tibor, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményének vezetője és Takáts Béla, a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szakmai igazgatóhelyettese lesz.

"Az előadások során a résztvevők megismerkedhetnek a közkönyvtárak helyismereti gyűjtőmunkájának ideális gyakorlatával, különös tekintettel a digitálisan elérhető dokumentumokra. Gyakorlatban láthatják azokat az eljárásokat, melyek segítségével a kisebb könyvtárakban dolgozó munkatársak is bekapcsolódhatnak a dokumentumok digitális szolgáltatásába az interneten és intézményeiken belül; megvalósíthatják az ilyen típusú dokumentumok gyűjtését, elkészítését, feltárását és megőrzését. Megismerhetik a helyismereti tájékoztatás interneten elérhető legfontosabb forrásait, azokat a lehetőségeket, melyekkel digitális dokumentumaikat közzétehetik az interneten, növelve ezzel intézményük hatókörét, munkájuk hatékonyságát, kezdeményezhetik a helyismereti információk iránt érdeklődő egyének egymásra találását."
A helyek száma korlátozott, kérlek mielőbb jelezzétek, ha részt vennétek ezen a képzésen. A résztvevők tanúsítványt kapnak a Könyvtári Intézettől.


Helyszín: Csíkszereda, Kájoni János Megyei Könyvtár.

 
A résztvevőknek ebédet tudunk biztosítani, szállást, útiköltséget téríteni nem áll módunkban. Jelentkezési határidő: június 12.


Üdvözlettel: Kopacz Katalin

Nincsenek megjegyzések:

15 éve hunyt el Lászlóffy Aladár

  15 esztendeje annak, hogy Lászlóffy Aladár, erdélyi magyar költő, író, műfordító és szerkesztő eltávozott közülünk. Lászl...