2018. február 23., péntek

Petőfi felolvasás csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában


A csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákjai idén is nagy számban vettek részt a X. ik alkalommal megrendezett nemzetközi felolvasómaratonon. A diákok idén Petőfire emlékeztek és műveiből válogathattak, olvastak, szavaltak.

 A délelőtt folyamán sokan az iskola könyvtárában csatlakoztak a közös felolvasáshoz, de voltak akik az osztálytermekben maradtak és voltak akik ez alkalommal is a közeli Kájoni János megyei könyvtárba látogattak el. A közös felolvasást a felolvasómaraton 10 éves történetének felidézése, Petőfi Sándor életének és munkásságának rövid bemutatása előzte meg, majd a felolvasást, szavalatokat követően megzenésített versekből válogattunk.
A kisebb osztályokban, előkészítőben, a gyerekverseket animációs változatban is megtekinthették. Ezt követően illusztrációkat készítettek, melyek az iskola könyvtárában tekinthetők meg. 

Köszönjük a megyei könyvtárnak a szervezést, a felhívást a részvételre és nem utolsó sorban a könyvjelzőket, melyekből lassan gyűjtemény áll össze minden résztvevőnek.


Bölöni Melinda,
könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...