2018. február 5., hétfő

Petőfi Sándor-felolvasómaraton – felhívás közös olvasásra


"Ami igaz, az természetes, ami természetes, az jó és szerintem szép is. Ez az én esztétikám."

"Olvassunk újra együtt az idén tizedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonon, melynek tavaly 9 országból több mint 33 000 résztvevője volt! Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda művei után 2018-ban a 195 éve született Petőfi Sándor (1823–1849) műveit szólaltatjuk meg. Ez az év egyúttal Az apostol megírásának és az 1848-as forradalomnak a 170 éves évfordulója."

A maratoni felolvasás fő szervezője 2014 óta a Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Az esemény ünnepélyes megnyitójának helyszíne ezúttal is a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme. 2018. február 20-án 10 órától várják a központi helyszínen a felolvasókat. A korábbi évekhez hasonlóan a világ bármely pontjáról lehet csatlakozni a felolvasáshoz, bármikor a nap folyamán. Idén is várnak mindenkit, aki szeretné megosztani az olvasás örömét másokkal. A nagyobb csoportokat, iskolai osztályokat előzetes telefonos bejelentkezés alapján várják a nap folyamán a felolvasás központi helyszínén, a megyei könyvtárban.

A felolvasás helyszíne bárhol lehet: otthon, intézményben, kávézóban, iskolai osztályban, díszteremben, tornateremben, könyvtárban stb., a lehetőségekhez, körülményekhez mérten. Olvasni lehet a nap folyamán bármikor, szabadon választva Petőfi Sándor műveiből. A korábbi évekhez hasonlóan a felolvasók névre szóló könyvjelzőt kapnak ajándékba.

A jelentkezés határideje 2018. február 13. A bejelentkezés online módon történik, a jelentkezési űrlap a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján érhető el, a Petőfi Sándor felolvasómaraton – 2018 ablakra (jobboldalt) kattintva. Kapcsolattartó: Török Edit, telefon: 0753-073489.

Az esemény Facebook oldala: Petőfi Sándor felolvasómaraton – 2018.

A felhívás teljes szövege a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján: http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/nd/581/petofi-sandor-felolvasomaraton-2018--felhivas-kozos-olvasasra

A sajtóban a maraton előkészületeiről: https://szekelyhon.ro/aktualis/petofivel-jubilal-a-felolvasomaraton


Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...