2018. november 8., csütörtök

Olvasótábor


A székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium Könyvtára 2018. október 28-30 között olvasótábort szervezett a II-IV osztályos kisiskolások számára. A három nap alatt meséket, verseket olvastunk, igyekeztünk változatos tevékenységekkel, érdekes játékokkal minél közelebb hozni a gyermekekhez a könyvet, az olvasást.

A marosvásárhelyi Játszótér drámaműhely előadásában Berci és az ő viszontagságai című történetbe kellett helytállniuk a kis táborozóknak. Idén Kacor király meséjét olvastuk változatos olvasási technikákkal és az ehhez tartozó, sokféle, érdekes feladatot oldottuk meg egyénileg, valamint kisebb csoportokban.


Nyelvtörőkkel, artikulációs gyakorlatokkal kezdtünk minden napot, mondókákat, dalokat tanultunk. Meseírással is próbálkoztunk, miközben a nyelvtan és helyesírásról sem feledkeztünk meg. A tanulók által kitalált meséket bábok segítségével életre is keltettük. A drámajátékok, a mozgásos-, verseny- valamint szórakoztató játékok segítségével sikerült fenntartani a derűs, nyugodt légkört.



A tábor mindenkori célja az olvasóvá nevelés, olvasási szokások kialakítása, így reméljük a gyerekek olvasási vágyát sikerült felébreszteni és évközben is folyamatosan használják iskolánk könyvállományát, amelyet pályázatok útján évente bővítünk.

 

Hatos Melinda könyvtáros
Szávuly Emese tanítónő





Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...