2021. március 30., kedd

Húsvéti ünnepváró

Az idén a járványhelyzetre való tekintettel, az iskolai könyvtár előtti nagy asztalon, valamint a könyvkölcsönző jól látható részén húsvéti témájú kiállításra került sor. Az ünnepi hangulat megteremtésében fontosnak tartottam a húsvéti népi szokások történetének felelevenítését. Ezért került a figyelem középpontjába a székelyföldön (és nemcsak) elterjedt tojásfestés, és a locsolás hagyományának részletesebb bemutatása. A kiállításban megtalálhatóak a húsvéti témájú írások, költemények, locsolóversek, zenék és képek. A könyvkölcsönző előterében pedig látható a nagyrészt húsvéti képeslapokból álló kiállítás. 

A mesés látvány egy lélekemelő ünnepi időutázásra invitálja a látogatókat.

A kiállításban szerepelő kötetek tartalmából a diákok és a tanárok által kért anyagrészt kérésre le lehet fényképezni vagy fénymásolni.

A expozíciót eddig közel 200-an látogatták meg, természetesen a járványszabályzati előírásokat betartva.

Az ünnepi képeslapkiállítás és a könyvtár előtti húsvéti szokásokról szóló képeskalaúz a tavaszi szünidőig lesz megtekinthető. A tavaszi szünidőben pedig online nézhetik meg a kíváncsiskodók.

Borbé Levente

könyvtáros

Márton Áron Főgimnázium, Csíkszereda

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...