2022. október 26., szerda

BIBLIOTERÁPIA A KÖNYVTÁRAKBAN – szakmai képzés és műhelymunka könyvtárosoknak

Biblioterápia a könyvtárakban címmel, 2022. november 7-9 között háromnapos szakmai képzésnek és műhelymunkának ad otthont a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár.

A szakmai programot a Communitas Alapítvány támogatásával szervezi a Pro Libris Könyvtári Egyesület a a Kájoni János Megyei Könyvtárral karöltve.


 A képzés meghívott szakmai előadója dr. Bartos Éva, a budapesti Országos Széchenyi Könyvtár (OSZK) Könyvtári Intézetének nyugalmazott igazgatója, a könyvtári biblioterápia magyarországi megalapozója, biblioterapeuta, az Oláh Andor Biblioterápiás Társaság alapítója.

Az olvasási kultúra megerősítése és fejlesztése érdekében alkalmazható biblioterápiás eljárás segítséget tud nyújtani a művelődési és egyéb hátrányokkal küzdő gyerekek, fiatalok felzárkóztatásához, a különböző nehézségekkel küszködő felnőttek, idősek problémamegoldásához.

A képzésen és műhelymunkán résztvevő könyvtárosok megismerkednek a fejlesztő biblioterápia néhány jó gyakorlatával. A megismert eljárásokat a kisebb könyvtárakban dolgozó munkatársak is hasznosíthatják munkájuk során.


 A képzés és workshop résztvevői a Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársai mellett Hargita megyei köz- és iskolai könyvtárak munkatársai. A szervezők mintegy 15-20 személy személy részvételére számítanak.


 A szakmai képzésen való részvétel ingyenes. A résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezési sorrendet veszik figyelembe a szervezők.

Jelentkezni és további információkat kérni a programmal kapcsolatosan a következő telefonszámon lehet: 0720 544 093, valamint e-mailben: kelemen.katalin@yahoo.co.uk

 

Forrás:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100063787454381

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...