2022. október 13., csütörtök

Olvasással a globális békéért és harmóniáért.

Nemzetközi felhívás

Október az iskolai könyvtárak világhónapja, könyvtáraink éves ünnepe.

A témaválasztás a 2022 -es IASL konferenciához kapcsolódva az „Iskolai könyvtárosi szakma és a formálódó globális információs paletta kapcsolata” témáján alapul.

Mindannyian tudjuk, hogy számos ország rendkívüli nehézségekkel néz szembe. Bizonyára egyetértünk abban, hogy égető szükség van a globális békére és a harmóniára. Témaválasztásunkkal bátorítani szeretnénk minden résztvevőt, hogy gondolja át, hogyan segíti az olvasás egymás megértését és támogatását. Egymás élethelyzeteinek megismerése a történeteiken keresztül, együttérzésre és megértésre vezet!

Idén arra kérjük a résztvevőket, hogy ünnepeljék meg a könyvek, az olvasás, az iskolai könyvtárak, és a béke és harmónia közötti kapcsolatot. Olyan témát választottunk, amelyről úgy gondoljuk, hogy minden résztvevőnk (3 és 20 év között) számára értelmezhető.

Arra hívunk mindenkit, hogy emlékezzenek meg az iskolai könyvtári világhónapról a felhívásban megadott téma köré szervezett projekttel és rendezvényekkel. Reméljük, hogy a 2022-es világhónap  nagyszerű, kreatív, világméretű ünnepe lesz az iskolai könyvtáraknak. A téma sokféleképpen értelmezhető, s akármelyik módszert is választjuk, az iskolai könyvtárak jelentőségét fogja hangsúlyozni.

A világhónap csapata számos olyan tevékenységet kínál, amelyben reményeink szerint szívesen részt vesznek majd, de minden bizonnyal sokaknak van saját elképzelése arról, hogy hogyan lehet méltóképp megünnepelni a Világhónapot az iskolájuk könyvtáraiban. Nem számít, milyen kicsi, vagy nagy az iskolai könyvtár, kérjük, fontolja meg a részvételét a programokon!

A világhónapi projektek mindenki számára nyitottak függetlenül attól, hogy tagja-e az IASL-nek vagy sem. Kapcsoljunk sebességbe és tegyük nagyszerűvé 2022 októberét az iskolai könyvtárakban! Ne mulasszuk el megosztani, hogy milyen programot szervezünk a világhónapban a "What People are Doing for ISLM” oldalon.

Forrás / TOVÁBB: https://portal.ktep.hu/vilaghonap2022


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...