2007. október 15., hétfő

Erdélyi Magyar Könyvtárosok IV. vándorgyűléséről


A köszöntő beszédet Borboly Csaba helyett Korodi Attila környezetvédelmi államtitkár mondta el. Jó volt hallani, hogy elismeréssel beszélt a könyvtárosi szakmáról.
A két napos konferencia nemcsak a könyvtár és könyvtáros tevékenységéről, mai helyzetéről, és újonnan született megoldások hálójából állt, hanem más irányú témák is gazdagították a palettát. Lehetett hasznos információkat hallani az Uniós pályázati lehetőségekről, volt lapbemutató, könyvbemutató, kis történelem, zenei aláfestés stb.
A kétnapos program az információhálózat megújult eszközökkel való használatáról és elterjedésétől szólt, megoldásokat tárt fel az említett témán belül a hallgató előtt. Alternatívák hangoztak el az egyén helyzetéről a globalizációs társadalomban, természetesen, ahol mindenki szerepe valamilyen módon megváltozik.
Spielmann-Sebestyén Mihály előadása elmaradt.
A vándorgyűlés sikeressége az előadók tartalmas és gazdag munkáiba rejlik, amivel hozzájárultak a könyvtárosi élet új alternatíváinak felvázolásában egybekötve olyan témákkal, amelyeket nemcsak szakmai berkekben lehet megvalósítani, hanem az egyén, mint magánember is feltudja használni.

Köszönet Kopacz Katalinnak és mindenkinek, akik részt vállaltak a szervezésben.

Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...