2007. október 18., csütörtök

Világnapi készülődés a Márton Áron Gimnáziumban

A csíkszeredai Márton Áron Gimnázium második osztálya alapos könyvtárlátogatás után nagy munkába fog bele: "Az én könyvtáram" címmel rajzolnak, mázolnak, festenek.
Mivel első alkalommal találkoznak a könyvtárral, rövid bemutatás és részletes tájékoztatás után kötetlen beszélgetés fog zajlani az iskola könyvtárának múltjáról, a könyvtárosi munka titkairól, a gyerekkönyvekről és természetesen mindazokról a dolgokról, amire választ várnak a gyerekek. Szó lesz az otthoni könyvtárakról is.
Ezt követően András Éva tanítónéni és a Könyvtárosbácsi irányításával, megkezdődhet a nagy munka. Mindketten ötleteket adnak a segítséget igénylő gyerekeknek, hogy sikeresebb legyen az elképzelt munka termése.
"Az én könyvtáram" az iskolai könyvtárat fedi, de lehet szó egy elképzelt otthoni könyvtárocskáról is, és sok más lehetőségről...
A munkákat 2007 október 23-án készítik el. A kiértékelés természetesen az Iskolai Könyvtári Világnapon esik meg. Az első három legjobbat díjazzuk, de mindenkit egy kis ajándékkal lepünk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...