2009. április 6., hétfő

A Kájoni János Megyei Könyvtár rendezvényei

Április 6-22. között a Megyei Könyvtár gyerekrészlegén a Zöld Székelyföld Egyesülettel együtt vetélkedőt tartanak a csíkszeredai negyedik osztályos tanulók számára. A kérdőíves feladatlapokat április 6-10. között lehet kitölteni. Április 22-én díjazzák majd a helyesen kitöltött feladatlapokat. Ugyanezen a napon sor kerül különböző foglalkozásokra is.

Április 23-30. között rendezi meg a Megyei Könyvtár a KÖNYVTÁR HETÉT. A programok között szerepelnek író-olvasó találkozók, helyismereti-várostörténeti témájú kiállítás, a kreativitást és az alkotókedvet próbára tevő könyvtári foglalkozások. Ez a hét egyben a megbocsátás hete is, amikor a megkésett olvasók visszaszolgáltathatják bérmentve a náluk lévő dokumentumokat.
Programok röviden:
- április 23-án 18 órától Találkozás Schäffer Erzsébettel a Nők Lapja munkatársával.
- Mesélő utcákképzeletbeli séta a régi Csíkszeredában – tematikus helytörténeti kiállítás. Megtekinthető április 23-29. között a könyvtár dokumentációs részlegének kiállítótermében (Mikó vár épületében).
- április 24-én este 6 órától a könyvtár olvasótermében folytatódik a Péntek esti találkozások öt részes rendezvénysorozata. Lesz folyóiratkiállítás és bemutatás a szerkesztőség által, felolvasás, beszélgetés és a végén tombola.
- április 29-30. között a könyvtár dokumentációs részlegén foglalkozást is szerveznek Üdvözlett Csíkszeredából címmel - képeslapok készítése és megírása. A legsikeresebb munkákat április 30-án díjazzák.
- Április 30-án este 6 órától Cseke Gábor író, újságíró lesz a könyvtár (olvasóterem) vendége.

Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...