2009. április 26., vasárnap

XVI. Budapesti Nemzetközi Fesztivál

Április 23-26. között zajlik a magyar könyvkultúra legnagyobb szabású rendezvénye a XVI. Budapesti Nemzetközi Fesztivál, amely egyben a nemzetközi könyves világ egyik legfontosabb eseménye.
Az új rendezvény programjai között szerepel - dedikálások, beszélgetések és számos más rendezvény, amelyet számos kiállító- és programhely tesz színesebbé. A kiállítás több mint száz standdal várja a könyvszeretőket.
A magyar könyvkiadás idei tavaszi seregszemléjét a Könyv és a Szerzői Jog Világnapja jegyében Magyarországi részről Szili Katalin, valamint Románia részéről Theodor Paleologu kulturális miniszter nyitotta meg április 23-án.
A fesztivál díszvendége Románia, és a díszvendég-írója pedig a világirodalom jeles alkotója, Magyarországon már több kötete is megjelent, Ljudmila Ulickaja volt, aki a nyitónapon átvette a Budapest Nagydíjat.
Összesen 23 országból érkeztek íróvendégek. Magyarországról, Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljából és más országokból is több száz magyar író tette és még teszi tiszteletét a könyvvásáron.
A hagyományokhoz híven a XVI. Budapesti Nemzetközi Fesztivál is a magyar irodalom legjobbjai előtt tisztelgő Születésnapi Irodalmi Szalonnal zárul, vagyis ebben az évben a kerek születésnapjukat ünneplő jeles magyar írók sora van meginvitálva egy baráti összejövetelre.

Többet megtudni az eseményről a www.bookfestival.hu -n lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...