2010. október 22., péntek

Mesés délután a Mikóban

Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapját ünneplik októberben, ennek apropóján rendezték meg kedden a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium dísztermében az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának Meseszer című stafétajátékának folytatását.
Összesen tíz diák és egy óvodás vett részt a játékban: a mesemondást az erdő jóságos tündére kezdte, a VI. osztályos Damokos Kinga személyében. Őt Vén-Vinceffy Anna, majd Péter Annamária és Nagy Gellért meséi követték, a sort Tankó Tímea zárta. Ezt követően színdarab formájában a mesemondók (Damokos Kinga, Tankó Tímea, Tamás-Veres Dorottya, Hajdu Eszter, Veress Andrea, Sorbán Noémi és Péter Anita) előadták Wass Albert Bulámbukk című meséjét. A mesemondó játék a hat és féléves Krecht Hanna-Regina meséjével ért véget, ő Benedek Elek Vaseke című meséjét adta elő a megjelent gyerkőcök nagy örömére. A játék végén senki sem tért haza üres kézzel, minden mesemondó oklevelet, minden jelenlévő, kicsi és nagy egyaránt a szentgyörgyi édességgyár jóvoltából cukorkát kapott.

Lévai Barna

 

























A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Könyvtára szerét ejtette annak, hogy az egri Bródy Sándor Gyermekkönyvtára által kigondolt MESESZER játék folytatását 2010 október 19-én megszervezze. A stafétát Kiss László és Borbé Levente könyvtárosok vették át, vagyis ők a következő szervezők.
Forreiter Csilla

A képeket Forreiter Csilla küldte be

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...