2010. október 7., csütörtök

Népmese napja a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium könyvtárában

Jó hangulattal kezdődött a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium könyvtára, a Mesevár Napköziotthon Lúdas Matyi csoportja és az Orbán Balázs Gimnázium Tipegő csoportjának közös programja.
Hatos Melinda könyvtáros köszöntötte a két óvoda gyerekeit, röviden bemutatta a könyvtárat. A gyerekek a nap eseményeit hatalmas kivetítőn követhették nyomon. Szókincsük olyan fogalmakkal gazdagodott, mint: népmese, szájhagyomány, folyóirat, irodalom.
Hamar kiderült, hogy sok közös mondókát és éneket ismernek a gyerekek, amelyek fokozták a jó hangulatot.
Ezután a Power Pointos bemutató következett Benedek Elek portréival, munkásságáról, meséiről, meséskönyveiről, ezt követte a Kacor király című mese bemutatása, majd a mese megtekintése a nagy kivetítőn.                   
A mesével kapcsolatos feladatok megoldása- színező, feladatlap, élmény rajz- nem okozott gondot, sőt, volt aki többet is megoldott.


 Az utolsó, nem éppen hagyományosnak mondható könyvtári tevékenység zárta a foglalkozást, egy mozgásos, ügyességi játék,  "A cica és az egerek" című, amelyhez teljesen át kellett alakítani a könyvtár olvasótermét. De megérte, látva a sok boldog gyermek arcot, ahogyan próbálják betartani a játékszabályokat és mégis önfeledten betölteni a rájuk hárult szerepet.

Székelykeresztúr, 2010. szeptember.30.
Programfelelősök: Hatos Melinda könyvtáros
                               Szávuly Emese óvónő

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...