2011. február 17., csütörtök

Adj király katonát!" elnevezésű vetélkedő Székelykeresztúron

Székelykeresztúron 2010. január 27-én került megszervezésre az "Adj király katonát!" elnevezésű vetélkedő. Városunk első alkalommal nevezett be erre a versenyre, melynek lebonyolításában a Városi Könyvtár, a Kistérség Szövetség és az Orbán Balázs Gimnázium Könyvtára vett részt. A Berde Mózes Unitárius Gimnázium, Orbán Balázs Gimnázium és Petőfi Sándor Általános Iskola 12-12 tanulóval jelentkezett erre a játékra.

            A verseny első mozzanata már formabontó volt, hiszen megszoktuk, hogy csapatversenyre már kész csapatokkal érkeznek a diákok, itt viszont sorshúzással dőlt el, hogy ki melyik csoportba kerül. A csapatok kialakítása után a versenyzők teljes lélekkel mentek végig a különböző feladatokon, próbákon. A legemlékezetesebb talán az utolsó próba volt, ahol a nézők lelkesen drukkolhattak kedvenc csapatuknak a "tojások" dobálása alatt.

            A vetélkedő végén a zsűri is meghozta döntését, amely alapján kiderült, hogy nagyon kevés pontszám különbséggel ugyan, de az I. helyezést a Két körte meg egy alma csapata érte el (Demeter Bernadett, VII osztályos a Petőfi Sándor Általános Iskolából, Páll Zalán, IV osztályos szintén a Petőfi Sándor Általános Iskolából és Pap Beáta, VI. osztályos az Orbán Balázs Gimnáziumból). Ők jutottak tehát tovább a következő fordulóra.

            Az Orbán Balázs Gimnázium facebook oldalán a versenyen készült fotókat is megnézhetik az érdeklődők ( http://www.facebook.com/pages/Orban-Balazs-Gimnazium/151043314944225 )

Hatos Melinda, a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium könyvtárosa

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...