2011. február 21., hétfő

Felolvasási maraton a csíkrákosi Cserei Mihály Általános Iskolában


2011. február 15-én reggel 8 órától Jókai művekből olvastak fel az iskola könyvtárában a tanulók. Az osztályok óránként váltották egymást. késő délutánig. A Tengerszem tündére című könyvre esett a választás elsőként, Forradalmi csataképek című könyvet választottuk folytatásként, de szemelvényeket olvastunk az Erdély aranykora című műből is. A nagyenyedi két fűzfa című mű felolvasása keltette fel tanulóinkban a Jókai művek olvasása iránti igényt. A felsőtagozatos tanulók szemléltető képet is készítettek Jókai Mór életrajzi adatairól, főbb műveiről, melyet be is mutattak a könyvtárban. Tanítók, tanárok is olvastak fel, de nagyon sok gyermek jelentkezett felolvasásra. Egy kisebb kiállítást is előjkészítettünk a könyvtárban megtalálható Jókai kötetekből.

 Nagyon örülök annak, hogy a felolvasás után a gyermekek Jókai könyveket kölcsönöztek az iskola könyvtárából. Élmény volt a nap a gyermekek számára, örültek a szép könyvjelzőnek, és többen kérdezték, még mikor tartunk ilyen napot. Külön élmény volt a felolvasók számára, hogy írhattak a könyvtár emlékkönyvébe. 

Ezúton fejezném ki köszönetemet a kezdeményezőknek, a Hargita Megyei Hagyományőrző Forrásközpontnak, hogy részt vehettünk ebben a programban, és köszönjük szépen a művészi kivitelezésű könyvjelzőket, melyekkel jutalmazhattuk a felolvasókat. A rendezvény kb. 150 személyt, diákot és pedagógust vonzott be. Köszönjük, hogy részesei lehettünk a közös olvasásnak.



                                         Pálosi Veronika, igazgató, könyvtárvezető

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...