2011. február 11., péntek

MESESZER lesz a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános iskolában

   A MESESZER lánc folytatódik a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános iskolában. 
2010 december 15-én a székelyudvarhelyi Móra Ferenc iskolától átvettük az egri Bródy Sándor megyei és városi Gyermekkönyvtára által kigondolt MESESZER játékot. Azóta gyerekeink több népmesét vesznek ki  könyvtárunkból, és ami sikernek is mondható, szívesebben olvassák azokat.


   Iskolánkban kifüggesztettünk továbbá egy MESESZER programot, mely január 17- február 15 közötti időszakot öleli fel. Célja a mesemondás tevékenységének növelése, a népmesék megszerettetése osztályszinten. Tudatosítani a gyerekekben, hogy ezáltal a székely ember egyik lételemét élesszük fel és adjuk meséről- mesére, szerről- szerre tovább! Ezért, február 10-én csütörtökön MARATONI MESEMONDÁST tartunk iskolánk tanulói részvételével, így még szorosabbá válik a meselánc.


    A MESESZER staféta átadási ünnepsége február 15-én lesz iskolánk tornatermében, amikor is a Meseszer játék átkerül a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskolához, no meg a székelyudvarhelyi Városi Könyvtárhoz, amelyek szintén örömmel fogadták e sikeresnek mondható kezdeményezést!

Nagy-Imecs Zsuzsánna
a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor iskola könyvtárosa

Nincsenek megjegyzések:

ReMeK-e-hírlevél 2024/5. számából

Beavatás: néprajzi pályázat középiskolásoknak: Iskolai legendák – legendás iskolák A kolozsvári  Babeș –Bolyai Tudományegyetem Magyar Népr...