2014. február 21., péntek

A csíkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola 2014-es Felolvasómaraton beszámolója




2014. február 18-án a Mártonffy György Általános Iskola is bekapcsolódott a a Kájoni János Megyei Könyvtár által meghírdetett Móricz Zsigmond Felolvasómaraton programjába.
Már egy héttel azelőtt plakátot készítettünk, amit az iskola folyosólyán kifüggesztettünk, hogy lássak mi is a célja a mozgalomnak.

A maraton már reggel 8-órától kezdődött, nagy lázzal jöttek az alsó tagozatosok, hiszen ők még nem vettek részt ilyen programon. Szívesen olvasták a Móricz Zsigmond állatmeséit, majd egy-két kisebb novellájával is megpróbálkoztak.


Az elsősök is igyekezett, annak ellenére , hogy még az egész betűt nem ismerik, a tanítónéni segítségével elolvasták több állatmeséjét, pl. Iciri-piciri; Disznó, kutya, macska, egér; Koldus verebek; Galamb, réce meg a lúd; A bölcs róka; Disznók az esőben stb., majd a végén hangosan együtt mondták a Török és a tehenek című mesét.

Az V-VIII osztályosok is szép számban részt vettek , ők a mgyar tanárnő irányításával olvasták fel a következő műveket: Hét krajcár; Február, hol a nyár;  Pityu és Bodri; Tyúkleves;  Egyszer jóllakni ; Csibe; A világ végén már szép és jó; Ami megérthetetlen; Árvácska.

Délután pedig a Dévai Szent Ferenc Alapítvány karcfalvi csoportja is kivette a részét a felolvasómaratonból, ők is szívesen olvasták Móricz Zsigmond meséit, rövidebb novelláit.

Összefoglalva 165 diák, 6 pedagógus és jómagam (könyvtáros) vettünk részt a maratonon, több mint 20 mesét,  illetve10-15 novellát olvastunk fel .

                                     Könyvtáros, Gábor Emilia

Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...