2014. február 25., kedd

A csíkszentmártoni könyvtárak felovasó maratonja



A Csikszentmárton-i Tivai Nagy Imre Szakközépiskola könyvtára  idén közösen a Baka János könyvtárával  együtt bekapcsolódott Móricz Zsigmond felolvasómaraton  rendezvényéhez.
Reggel 9 órától délután 5 óráig folyamatosan érkeztek az olvasni szerető emberek. A délelőtti órákban  X.A és X.B osztályos tanulók  érkeztek az Információs és Dokumentációs Központ épületébe, akik közösen  Bogdán Beáta  tanárnővel választották ki  Móricz Zsigmond Barbárok cimű novellát  amelyet felolvastak, utána elbeszélgettünk a  tartalmáról és persze a szerzőről.

Azt követően a stafétazászló az elemi iskola épületében vándorolt ahol a A II. Aés B, illetve  a IV. A és B osztályos tanulók közösen a pedagógusokkal, (Bocskor Rozália, Szabó Cecilia, Cseke Margit és Bóér Gabriella) a tantermekben  Móricz állatos verseit  olvasták nagy örömmel  ugyanis játékos nyelvezete, egyszerűsége megragadta őket.

 


A déli órákban újra  a Szakközépiskola épületében a VIII. és a XII.  osztályos tanulók  a tantermekben folytatták a felolvasást Nedelka Krisztina és Bakcsy Tünde tanárnőkkel közösen .

Végül tanítási órák után átjöttek a könyvtár épületében az olvasni szerető kissebb és nagyobb diákok hogy folytassuk a felolvasást.

Reményeink szerint mindes egyes személy aki bekapcsolódott és átélte az együttolvasás örömét, ráérzett arra is, hogy mennyire fontos egy közösség  és saját magunk érdekeinek szánt idő.
Összességében  kb. 110 személy vett részt, köszönjük minden kedves pedagógusnak ,gyerekeknek és szülőnek akik meghívásunkra bekapcsolódtak .

Nagy Aranka Könyvtáros
2014 február 19


Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...