2014. február 22., szombat

Móricz Zsigmond olvasómaraton a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban



Iskolánk diákjai és pedagógusai közül többen részt vettek a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett felolvasómaratonon, amelyet február 18-án tartottunk a Domokos Géza Könyvtár olvasótermében. 


A rendezvényt reggel 8-kor a VII. B osztály indította, majd 9 órakor a VII. A diákjai folytatták, akik az Árvácska című regényből olvastak fel. A VI. A-sok és a VII. D-sek elbeszélésekből olvastak fel, majd jöttek az V. B osztály tanulói, akik a A sas fia meg a sasfióka bemutatásával folytatták a maratont. 13 órakor érkeztek a Református Kollégium diákjai a X. F és XI. F-ből, akikhez csatlakoztak egy páran a mikós XI. A-ból és hárman az iskola alkalmazottjai közül. 14 órától a IX. C-sek olvastak fel a Judit és Eszterből, majd a II. D-sek és a II. C-sek vették át a stafétát. Ők természetesen Móricz Zsigmond verses meséiből olvastak fel, nagyon ügyesen. Az olvasómaraton, amelyen összesen több mint 200 személy vet részt, 16 órakor ért véget.



A fényképeket Kádár István készítette.

Forreiter Csilla-Éva, könyvtáros

 Forrás:http://www.szekelymikokollegium.ro/index.php?esemeny=168



Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...