2014. február 21., péntek

Móricz felolvasó-maraton a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban

A 2014-es  Kájoni János Hargita Megyei Könyvtár által kezdeményezett maratoni felolvasáshoz csatlakozott a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Könyvtára is.


Rövid ismertető az eseményről



     A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium kisdiákjai is bekapcsolódtak a felolvasómaratonba. Több mint 80 diák és 4 tanítónő vett részt ezen a tevékenységen.
Reggel 8 órakor kezdtünk olvasni a harmadik osztályosokkal, tanítónéni Szakács Ildikó, őket a másodikosok követték Simon Edit tanítónénivel, majd a két negyedik osztály adta egymásnak a stafétát  Tomai Gyöngyike (IV.A.) és Joó Orbán Katalin (IV.B.) tanítónénik irányításával.
A kisebbekkel a verses meséket vettük sorra, a nagyobbak pedig Fillentővel ismerkedtek. Óra végén minden osztállyal elolvastuk Iciri-piciri és A török és a tehenek meséket. Sokan emlékeztek a már óvodában tanult versikékre, együtt mondogatták az olvasóval.
Öröm volt a közös olvasás, a gyerekek nagyon szerették, mindenki szóhoz jutott, a gyengébben olvasókat sem kellett sokat noszogatni.
Fillentő belopta magát a gyerekek szívébe, és az állatmeséket is többen hazavitték olvasásra.

Ercsey Etelka,
könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...