2018. május 9., szerda

ISMERJÜK MEG NAGYJAINKAT!


Hargita megyei jeles személyiségek portréi – interaktív kiadvány-bemutató

A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁR FELHÍVÁSA
HARGITA MEGYEI ISKOLÁKHOZ

A Kájoni János Megyei Könyvtár tevékenysége révén igyekszik ismertté tenni a Hargita megyéhez kötődő szellemi, kulturális értékeket. Példaértékű, emlékezetre méltó életpályák bemutatása révén a könyvtár szeretne hozzájárulni regionális identitásunk erősítéséhez, ahhoz, hogy értékeink beépüljenek a köztudatba, ismertté váljanak fiataljaink körében is. E törekvés jegyében, Hargita Megye Tanácsának támogatásával készült könyvjelzősorozatunk, amely Hargita megyéhez kötődő neves személyiségek portréit mutatja be rövid életrajzi összeállítás kíséretében. A bemutatott személyiségek kiemelkedő alkotók, tudósok, írók, művészek, kiváló pedagógusok, közéleti szereplők, akik életművükkel, alkotásaikkal hozzájárultak térségünk hírének-nevének öregbítéséhez. Közös jellemzőjük az értékteremtő, értékhordozó életpálya.

2018-ban Az ifjúság éve kertetében a könyvtári programok kiemelt célcsoportja az ifjúság. Az idei Hargita Megyenapok rendezvényeinek sorában a Kájoni János Megyei Könyvtárban 2018. május 17-én, csütörtökön 14 órára várjuk a fiatalokat és minden érdeklődőt a kiadvány interaktív, játékos bemutatójára.

Elsősorban a középiskolásokat szólítjuk meg, a résztvevő diákok egy kvízjáték során mérhetik össze tudásukat, gazdagodhatnak értékes ismeretekkel, amelyek sajátos, regionális identitásukat is erősítik.

A játékban való részvételre előzetes bejelentkezés szükséges, legkésőbb 2018. május 14-ig. A diákok három tagú csapatokban vehetnek részt a játékban, akár egész osztályok is jelentkezhetnek, vagy iskolánként több csapat is jelentkezhet. A jelentkező csapatok iskolájának könyvtára egy-egy könyvjelzősorozatot kap ajándékba. A kvízvátékban legjobban teljesítő csapat jutalomban részesül. Jelentkezni és további tájékoztatást kérni a Kájoni János Megyei Könyvtárban, a következő telefonszámon lehet: 0720 544 093.

Várunk tehát minden iskolát és csapatot a játékos bemutatóra a könyvtárban!


Csíkszereda, 2018. május 3. Kájoni János Megyei Könyvtár


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...