2018. május 16., szerda

Kis könyvtárlátogatók


2018. május 14-én, hétfőn délelőtt a csíkszeredai József Attila Általános Iskola I. A. osztálya látogatott meg bennünket. A 25 kis érdeklődőt Balázs-Penksza Judit-Márta tanítónénijük kísérte el. Először az informatika labor robotjait tekintették meg, majd a kémia labort, és végül, de nem utolsó sorban a könyvtárat is.


Bevezetőként az általam előkészített meséskönyveket és más gyerekkönyveket lapozgathatták. Kérdéseket tettem föl, ami alapján beszéltek a kedvenc könyveikről. Ezt követően egy kis időutazás következett az olvasás, írás, a könyv és a világháló világáról, amelyet szintén kérdezősködés útján közösen fejtettünk meg. A téma kapcsán régi könyveket mutattam be nekik. A foglakozás során felelevenített történetet, a nem is oly régen még használt írógép kipróbálása zárta.


Mielőtt búcsút vettek volna a könyvtártól, körbevezettem őket a dokumentációs és információs központtól indulva minden egyes termen. Megismerkedtek a galériával, a kölcsönzővel és a raktárral egyaránt.


Köszönet Gyarmati Dénes informatikusnak, aki hozzánk vezényelte a kis lurkókat.


Borbé Levente
könyvtáros
Márton Áron Főgimnázium, Csíkszereda 

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...