2020. január 22., szerda

XII. Nemzetközi felolvasómaraton: József Attila – 2020



12. Nemzetközi felolvasómaraton fő szervezője a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye tanácsának támogatásával. Ennek a határokon átívelő felolvasásnak tavaly több mint 33.000 résztvevője volt 12 országból, 292 helységből!

Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda, Petőfi Sándor Radnóti Miklós művei után idén február 18-án, a József Attila (1905-1937) alkotásait szólaltatjuk meg, születésének 115. évfordulója alkalmából. A nap bármely szakában lehetőségünkhöz, kedvünkhöz mérten olvashatunk József Attila verseiből, prózájából tetszésünk szerint.


Célunk, ráirányítani a figyelmet, érdeklődést magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő személyiségére, életművére, azokra az emberi, erkölcsi, művészi értékekre, melyeket képvisel és arra, hogy kalsszikusokat olvasni fontos, jó , együtt olvasni még jobb.

Kérjük népszerűsíteni ezt az eseményt külföldön, belföldön élő barátok, ismerősök, rokonok körében, hogy minél több olvasni szerető személy részt vehessen ezen az olvasást népszerűsítő megmozduláson.

Előző évhekhez hasonlóan a helyszín lehet valamely iskola osztálya, díszterme, tornaterme, könyvtár, kávézó, kulturális intézmény, otthon, buszmegálló stb. a lehetőségekhez, körülményekhez mérten vagy a Kájonni János Megyei Könyvtár előadóterme, a felolvasás központi helyszíne (utóbbihoz előzetes egyeztetés szükséges a 0753/073489-es telefonon).

belföldi felolvasók nyomtatott könyvjelzőt kapnak (ha nem tudunk elegendő könyvjelzőt biztosítani minden résztvevő csoport számára, a bejelentkezések idejét vesszük figyelembe).
Külföldre elektronikus formában juttatjuk el.


jelentkezés online módon történik, a jelentkezési űrlap elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján, jobboldalt, a József Attila felolvasómaraton – 2020 fotóra kattintva.

A jelentkezőket, intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó személyeket, pedagógusokat arra kérjük, hogy pontosan töltsék ki az online űrlapot, ami után a Küldés gombra kattintva történik a regisztráció.


Az esemény Facebook oldala: XII. Nemzetközi felolvasómaraton: József Attila – 2020
Fontos: a Facebook-os "like" vagy "ott leszek"nem számít bejelentkezésnek! Itt is megosztottuk a regisztrációhoz szükséges elektronikus űrlapot.


A korábbi évekhez hasonlóan várjuk a rendezvény Facebook oldalán is a készülődéssel kapcsolatos pillanatképeket, József Attiláról szóló nehezebben hozzáférhető szövegeket, fotókat, vagy az eseményre készített saját plakátok, rajzok posztolását, majd a visszajelzéseket, rövid beszámolókat a felolvasás éléményéről, érdekességeiről pár fotó kíséretében. Ezáltal képet kapunk ennek a mind térbeli mind időbeli méreteit tekintve egyedi felolvasásnak a hangulatáról, lényegéről, melynek részesei lehetünk.


Kapcsolattartó: Török Edit, tel. 0753-073489 – hétköznap: 8.00-15.00 óra között.


A szervező csapat nevében minden felolvasónak és a helyi szervezőknek előre is köszönjük az együttműködést, a közös olvasás örömét!

Link: http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/nd/819/xii.-nemzetkozi-felolvasomaraton-jozsef-attila--2020---felhivas





Nincsenek megjegyzések:

Kivételes alkotások a Márton Áron Főgimnázium diákjaitól

E tanév kezdetétől a Márton Áron Főgimnázium szépművészeti tantermében lázas munka folyt a beavatott diákok körében. Az újraha...