2018. október 3., szerda

Mesenapok a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában



Időpont: 2018. szeptember 24 és október 1 között.
Az egy hetet tartó programsorozat keretén belül, a Benedek Elek nevéhez fűződő Népmese napi ünneplés rövid történetének bemutatása után, a gyerekek meseolvasás, mesemondás, mesejáték, A Mátyás az igazságos című rajzfilmsorozat epizódjaiból összeállított játékfilm megtekintése közül válogathattak. Illusztrációkkal is készültek amiket az iskola folyosóin állítottunk ki.
A rendezvény résztvevői az iskola 0-4 osztályos tanulói voltak akik sok érdekes meglepetéssel álltak elő. A legsikeresebb egy rögtönzött kisfilm elkészítése volt, amit a Bartis Ágnes tanítónéni első osztályos kisdiákjai készítettek, Mátyás lustái címmel. Mesejátékot mutattak be Babos Sára tanítónéni másodikosai, bevonva a a hallgatóságot is vidám hangulatot keltve a könyvtárban. Élő mesét is hallhattunk Orbán Gabriella tanítónéni diákjainak előadásában. A Kaláka együttes dalaival ízesített játékfilmnek is sikere volt. Az iskolából 12 osztály, közel 300 gyerek vett részt a Népmese ünneplésében. Az előadó kisdiákok jutalomban is részesültek, egy-egy meséskönyvvel lettek gazdagabbak. Voltak tanulók, akik otthoni olvasásról hoztak képeket, ahol a család minden tagját megörvendeztették népmesék olvasásával.

És ott hon is folytatódott az molvasás mindenki örömére...
Az egy hetet tartó programsorozat célja az volt, hogy a pedagógusok és a meseszerető gyerekek és felnőttek, ezekben a napokban megkülönböztetett tisztelettel forduljanak a magyar és más népek meséi felé. 
Bölöny Melinda,
könyvtáros





Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...