2024. március 20., szerda

Felolvasómaraton a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában

2024. március 5-én a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza is Lázár Ervin meséire hangolódott, csatlakozva ez által a Kájoni János Megyei Könyvtár felolvasómaratonjához.



Ügyes, szorgalmas, olvasni tudó, és -szerető kisiskolásokkal A Hétfejű Tündér gyűjtemény meséire esett a választásuk. A mesék elolvasása után, ezek megbeszélése következett, majd csapatmunka során a gyerekek lapbookokat is készítettek, megjelenítve ezeken Lázár Ervin életrajzát, műveit, de az elolvasott meséket is feldolgozták és megjelenítették a munkájukon rajzokkal, különféle kézműves technikákkal. Ez utòbbi tevékenységben a Gyermekek Háza képzőművész tanára, Váncsa Mónika is segítségükre volt.



Dicséret illeti a szervezőket a kezdeményezésért, s nem utolsó sorban minden tanulót, tanítót, tanárt, könyvtárost akik Lázár Ervint olvastak fel ezen a napon, őrízve emlékét, népszerűsítve, tovább adva nagyszerű, sokatmondó munkáit, meséit!


Márdirosz Ajka,

könyvtáros

Forrás: Apáczai Csre János Pedagógusok Háza facebook oldala




Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...