2024. március 14., csütörtök

Felolvasómaraton a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Sakközépiskolában

A Kájoni János Hargita Megyei Könyvtár az idén XVI. alkalommal szervezte meg a felolvasómaratont

A sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola 142 diákja már tizedik alkalommal csatlakozott a rendezvényhez, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila, Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Babits Mihály művei után március 5.-én, kedden, a 88 éve született Lázár Ervin (1936–2006) alkotásait szólaltatták meg.

A rendezvényhez Lázár Ervin írói munkássága megismertetése céljából, műveinek eredeti könyvborítóit gyűjtöttem össze.

Az felolvasás az intézmény tantermeiben történt, mivel a résztvevő osztályoknak egyidőben voltak az óráik 11-14 óra között.

Czibak Emília magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő irányításával a IX. A és XI. A líceum 25, illetve 27 tanulója részleteket olvasott fel A Négyszögletű Kerek Erdő, valamint A hétfejű tündér kötetekből.

György Piroska magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő irányításával a XI. A speciális szakosztály 4, a X. B líceum és IX. A szakosztály 38 tanulója olvasta Lázár Ervin Tűz novelláját.

Sólyom Gecse Lilla magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő irányításával a X. A líceum 21 tanulója A hétfejű tündér mesekötetből, a XI. B líceum 27 tanulója A Négyszögletű Kerek Erdő meseregényéből olvastak fel.

Beszámolót összeállította:

Török Júlia könyvtáros


Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...