2024. március 11., hétfő

Felovasómaraton a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában


Idén a felolvasómaratonon Lázár Ervin műveiből olvastunk.

Az iskolakönyvtár szervezésében rendhagyó irodalomóra keretében zajlott a felolvasás. Hogy minél személyesebb legyen, osztálytermekben tartottuk meg az évnek ezt a kiemelkedő alkalmát. Dánél Hajnalka könyvtáros fényképes, színes életrajzi bemutatóval vezette be a felolvasókat Lázár Ervin mesés, csodás fordulatokban bővelkedő világába, melynek keretében naplórészleteket olvastunk. Ezt követően megnéztünk egy rövid videót, amelyben maga a szerző is beszél életéről, alkotásairól, majd felolvastunk műveiből. A felolvasott szövegek között szerepelt a Foci, A tolvaj, Állattörténeteim, A csodapatika, Metrómese stb.

A kisebbek tanítóik segítségével Bab Berci, Szegény Dzsoni és Árnika, A Négyszögletű Kerek Erdő történeteiből csipegettek, de sorra került A Lyukas zokni, A kék meg a sárga, A csomag és sok más mese és novella. Voltak, akik meg is hallgattak egy mesét, papírszínház segítségével ismerkedtek egy történettel vagy megnéztek egy, a Bab Berci kalandjaiból készült animációs filmet.


Köszönjük a résztvevőknek, a felolvasóknak, hogy együtt ünnepelhettünk!


Fényképezte: Lakatos Ildikó és Dánél Hajnalka

Dánél Hajnalka,

könyvtáros

Forrás: Petőfi Sándor Iskola könyvtára: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068850919589




Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...