2015. február 20., péntek

Felolvasó maraton a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium könyvtárában



A 2015. február 17-én tartott  felolvasó maratonhoz, amelyet a Kájoni János Megyei Könyvtár szervező csapata indított el, több osztály is csatlakozott iskolánkból. Közülük kettő, a XI.A. és a XI.B. Borsodi László magyar tanár vezetésével a könyvtárat választotta a felolvasás helyszínéül. Ebben az esztendőben a nagygalambfalvi születésű Kányádi Sándorra esett a választás.



    A diákok megragadva az alkalmat a számukra tetszetős vagy „testre szabottabb” költeményeket választották. Voltak, akik egymást cserélgetve az általuk felolvasott poézisekkel üzentek egymásnak. Minden egyes szavaló sajátosan közölve mondandóját eredeti légkört teremtett. Borsodi László úr, és a diákok egy része, kitöltve a rájuk szabott egy órát, több verset is felolvastak.  Mindkét alkalommal meghitt, bensőséges hangulat alakult ki.



    A felolvasó maraton „tartozéka” a dokumentációs és információs központ Kányádi Sándorról szóló kiállítása volt. A kötetek mellett rövid életrajz, néhány vers és fotó tette színesebbé a kiállítást.  Voltak akik magukkal hozott könyvekből olvastak, de olyanok is akik az expozíció anyagából választottak, és olyanok is, akik a világhálón található Kányádi költeményekből tallózva az okos telefonjuk segítségével mondták el a kiválasztott verset.



    A rendezvény társszervezői  Borsodi L. László magyartanár és Borbé Levente könyvtáros voltak.


                                                                                        Borbé Levente


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...