2015. február 22., vasárnap

Felolvasómaraton a csíkszentmártoni Baka János Községi Könyvtár és a Tivai Nagy Imre Tehnológiai Szakközépiskola könyvtárában



   Az olvasást,az olvasás örömét, az egyetemes értékek szeretetét szeretnék népszerűsíteni a hetedik alkalommal sorra kerülő olvasómaratonnal.Február 17.-én szerte a világon Kányádi Sándor műveiből olvastak fel.

Ehhez a rendezvényhez kapcsolódott a tavalyihoz hasonlóan a csíkszentmártoni Baka János  Községi Könyvtár,  a Tivai Nagy Imre Technológiai Szakközépiskola és könyvtára
Gergely András polgármester  nyitotta meg  a felolvasómaratont,majd átadta a stafétát a könyvtárosoknak Buzás Zsuzsannának és Nagy Arankának.
 Délelőtt az elemi iskola épületében a kisiskolások  jó hangulatban Kányádi-versekkel, -mesékkel ismerkedtek. Bekapcsolódtak a II.-a III.-a Iv.osztályos tanulók Bocskor Rozália ,Boér Gabriella,Pál Csilla,Csillag Annamária és Birta Annamária tanítónőkkel közösen.


 
Ezzel egy időben könyvtárunk  földszinti és emeleti termében zajlott a rendezvény, ugyanakkor több iskolai csoport is bejelentkezett, így több helyszínen több pedagógus és  diák népszerűsítette az olvasást, ismerkedett Kányádi Sándor gazdag életművével. Az előkészített Kányádi-kötetek mellé hoztak magukkal is verseket a gyerekek, melyeket rendre felolvastak. Bogdán Beáta és Nedelka Krisztina a pedagógusok a nagyobb diákokkal jöttek olvasni könyvtárunkban.




 
Tanítás után az ötödikes és az első osztályos tanulókkal közösen  választottunk Kányádi Sándor műveiből amelyeket szavaltak és olvastak egyaránt a gyerekek.
A községi könyvtárban a késő esti órákig zajlott az olvasás ,nagy volt az érdeklődés .
Elemi iskolások kilencvenen ,nagyobb tanulók százan vettek részt a rendezvényen,így a pedagógusokkal együtt  több mint kétszázan kapcsolódtunk be a felolvasómaratonhoz,ezáltal népszerűsítettük az olvasást, az együtt olvasás örömét.
Végül 520 személyt jutalmaztunk  a névre szóló könyvjelzőkkel.

   Könyvtárosok
Buzás Zsuzsanna és Nagy Aranka
2015 február 20


Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...