2015. február 26., csütörtök

Rendhagyó irodalomórák Kányádi Sándor felolvasómaraton

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakoztunk a Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében meghirdetett felolvasómaratonhoz.


Iskolánk felső tagozatos diákjai közül kétszázan vettek részt a Dánél Hajnalka iskolakönyvtáros, magyar szakos tanár irányításával megszervezett rendezvényen. A felolvasómaratonon 8-tól 12-ig rendhagyó irodalomórán fényképek segítségével elevenítettük fel a legjelentősebb életrajzi eseményeket Kányádi Sándor életéből. “A vers az, amit mondani kell.”-vallja a költő. Így nemcsak felolvastunk Kányádi Sándor gazdag és változatos életművéből, hanem hallottuk is a szavaló Kányádit és a Kaláka zenekar vidám megzenésített versfeldolgozásait. Az örömteli hangulatban zajló rendhagyó irodalomórák szervezésében közreműködtek Borbély Hajnalka és Bota Szidónia, a magyar nyelv és irodalom katedra tanárai. Minden résztvevő névre szóló könyvjelzőt kapott ajándékba elismerésül, hogy részt vett a felolvasómaratonon.


Dánél Hajnalka,
könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...