2024. augusztus 3., szombat

Augusztus végén újból „A jövő könyvtára” Székelyudvarhelyen

2024. augusztus 29-30-án kerül sor A jövő könyvtára című konferenciára, amelyet 2018 óta szerveznek meg évente, célja intézmények bemutatása, szakmai tevékenységek ismertetése, valamint – a könyvtárak előtt álló jelen- és jövőbeli kihívások megbeszélése mellett – a Kárpát-medencei magyar könyvtárosok közötti kapcsolatépítés, kapcsolattartás.

A jövő könyvtára egyik helyszíne: A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal (a hajdani vármegyeháza)     A fotó 5 esztendeje készült a JÖVŐ KÖNYVTÁRA konferencián B.L.

Az idei konferencia aktuális témáinak bemutatását külföldi meghívottak és hazai szakemberek vállalták: Könyves véleményvezérek a könyvtárban? Avagy a könyves influenszerek és a közkönyvtárak olvasásnépszerűsítő tevékenységének lehetséges metszéspontjai (Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet, igazgató – Katona József Könyvtár, Kecskemét); Több, mint kép – A silent book közösségi élményt teremtő ereje (Lovas-Szabó Kitti, könyvtáros - a.lapozó meseklub foglalkozásvezetője, Budapest); Lenni vagy nem lenni? Avagy mit vár el a fenntartó a könyvtáraktól? (Bíró Barna-Botond, elnök – Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda); Programming for and with young adults (Merel Kuitert, könyvtáros - Libraries of Noord-Oost Brabant, Hollandia). A gyakorlati foglalkozások közül kiemelendő a Közkönyvtári Börze 2024 (Kovácsné Koreny Ágnes, főigazgató - Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Budapest), illetve a marosvásárhelyi Teleki-Bolyai Könyvtár programjai (Lázok Klára és Agyagási Hajnal osztályvezetők irányításával).

 

A konferenciára a jelentkezési határidő 2024. augusztus 9., a jelentkezést ezen az űrlapon lehet megejteni: https://forms.gle/EEJAYXvmtQrt7h5t9

Forrás: 2024. augusztusi ReMeK-e hírlevélből

 https://www.facebook.com/groups/2263096380388684

 

Nincsenek megjegyzések:

6.Olvass többet! Konferencia KOVÁSZNÁN

Az első debreceni Olvass többet! konferencia után már az ötödikre kerül sor október 26-án Kovásznán!  A szervezők szeretettel várnak minden ...