2024. június 26., szerda

Vendégdiákok Hidegségről

2024. június 26-án a Márton Áron Főgimnáziumba látogattak a Hidegségi Általános Iskola VII. A osztályos diákjai Zöld Péter magyar nyelv és irodalom szakos tanárukkal, azaz osztályfőnökükkel. 


A diákok betekintést kaptak az iskola létrejöttének és fejlődésének történetéről, hangsúlyt fektetve tanulás, tanítás fontosságára, amelynek fő alappillére az olvasás.  

A könyvtár, mint információtár, amelyhez hozzá lehet kapcsolni a multimédiát is a világháló adta lehetőséggel együtt, nagy szerepet játszik a tanulás átadásában. Mindehhez általános műveltség szükségeltetik, hiszen egy szakszerű beavatás nélkül aligha lehet eligazodni benne. Ezért elengedhetetlenek a szaktanárok, és természetesen a könyvtárosok segítsége is.

A program magába foglalta a hajdani olvasási szokásokat, a csíki és erdélyi könyv- és könyvtártörténetet, kiemelve a ferencesek tevékenységének fontosságát e térségben. 

A vendégek megtekinthették a könyvtár termeit régi és új dokumentumaival együtt, valamint egy újonnan felszerelt osztálytermet, a sporttermet, a gimnázium impozáns dísztermét és végül de nem utolsósorban, a gimnázium múzeumát.



A VII.-es diákok betekintést nyerhettek a több évszázados csíki iskolai múltba, részesei lehettek eme gazdag események történetének, amelyekről az iskola falai, a tablók, az emlékplakettek, szobrok és kopjafák árulkodnak.

Borbé Levente,

könyvtáros

 

Nincsenek megjegyzések:

Természettudományos mese- és történetíró pályázat

    Pályáztató:  Richter TETT è   Pályázhatnak :     Általános iskolás, középiskolás és középfokú szakképzésben résztvevő diákok. A pályázat...