2019. február 24., vasárnap

Felolvasómaraton a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában


2019 február 19-én a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákjai is csatlakoztak a Kájoni János Megyei Könyvtár által, 11-ik alkalommal megrendezett felolvasómaratonhoz, ahol összesen 401 diák vett részt. 
Voltak akik az osztályban, magyar irodalom óra keretében, Császár Hajnal, Bedő Aranka és Tikosi Tompos Judit tanárnők irányításával olvastak fel Radnóti verseiből és voltak osztályok amelyek az iskola könyvtárában csatlakoztak a rendezvényhez. Annak ellenére, hogy Radnóti Miklós nem gyerekekhez szóló verseket írt, előzően olyan verseket igyekeztünk összeválogatni, amelyekből a gyerekek többé kevésbé ihletet tudtak meríteni egy-egy illusztrációhoz. 
A foglalkozásokat a felolvasómaraton történetéről szóló ismertetővel nyitottuk meg, ezt követte Radnóti életéről szóló pár perces film, majd következett a felolvasás. Voltak gyerekek akik maguk válogatták a felolvasott verseket, pl. Éjszaka, Október, Téli napsütés, Két karodban stb. és voltak általunk választott versek, a Tél, Mese, Esti mosolygás stb. 

A felolvasást követően a színes illusztrációkat készítettek. A foglálkozást végigkísérte a Kormorán együttes hangfelvétele, Radnóti megzenésített verseivel. 
A gyerekek ezúttal is gazdagabbak lettek a közös olvasás élményével és egy-egy könyvjelzővel is.

Köszönjük a részvételt az első osztályosoknak, Orbán Adél, Tamás Erika, Szakács Erőss Gabriella tanítónéniknek, akik segítsége nélkül talán nem lett volna ennyire tartalmas napunk.

Bölöny Melinda,
könyvtáros

Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...