2019. február 24., vasárnap

Felolvasómaraton Parajd község iskoláiban



Községünk iskolái - a parajdi Áprily Lajos Általános Iskola, az alsósófalvi Sükösd Ferenc Általános Iskola, a felsősófalvi Székely Mózes Általános Iskola, valamint a békástanyai iskola - idén is bekapcsolódtak a Felolvasómaraton elnevezésű mozgalomba.

A megemlékezést Radnóti Miklós életrajzi-költészeti tematikájú PowerPoint-bemutatóval kezdtük. Ezt követően a Bájoló, Éjszaka, Tétova Óda, Nem tudhatom, Két karodban című verseinek felolvasására került sor. Miután meghallgattuk megzenésített változataikat a Kávészünet és Ágnes Vanilla előadásában, csoportmunka formájában elkészítettük képvers változatukat. A szófelhők a vers mondanivalója alapjául szolgáló sémát kellett kövessék, tartalmazzák a vers szavait különböző karakterek és színek alkalmazásával. Az összművészeti élményt a költő verseinek közös, szabad éneklése zárta, mely által memorizáltuk is egyben költeményeit.

Hálásan köszönöm a III-IV. osztályok tanítóinak, a magyartanárnak és magyartanárnőknek, hogy színvonalas programokkal részt vettek a 2019-es Felovasómaratonon.
Kelemen Rebeka,
Könyvtáros


Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...