2019. február 25., hétfő

Felolvasómaraton a csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskolában

Iskolánk első alkalommal 2014-ben csatlakozott a Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett felolvasómaratonhoz. A 2019-es 11. alkalommal megrendezett felolvasómaratonon Radnóti Miklós műveit olvastuk, születésének 110. és halálának 75. évfordulóján.

Az idei felovasómaratonunk helyszíne az Apáczai Csere János Pedagógusok Házának Bolyai aulája volt. Iskolánk tanulóival és tanáraival rendhagyó irodalomórán és felolvasáson vettünk részt, amelyet Márdirosz Ajkával - az Apáczai Csere János Pedagógusok Házának könyvtárosával és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének könyvtárával együttműködve szerveztünk.
A felolvasás kezdetén a csoportokat Márdirosz Ajka könyvtáros köszöntötte és néhány szóban ismertette Radnóti Miklós munkásságát, majd Bodó Beáta magyar szakos tanárnő előadása következett. A tanárnő bemutatója által betekintést nyertünk Radnóti Miklós életébe, a költő életének és munkásságának néhány érdekes részletét ismerhettük meg. A bemutató alatt Bíró Ágnes IX.A és Kiss Hunor IX.D osztályos tanulók olvastak fel részleteket az előadáshoz kapcsolódó művekből. A bemutató után a tanulók felolvasták a választott verseket, a legvégén meghallgattuk Radnóti Miklós Bájoló című megzenésített versét Szabó Balázs Bandája feldolgozásában.
Résztvevők:
  • 11:00 – 12:00 IX.A, IX.C, IX.B
  • 12:00 – 13:00 X.D, X.B
  • 13:00 – 14:00 XII.C, IX.D, IX.F osztályok
  • Lestyán Csilla és Bodó Beáta magyar szakos tanárnők, Sükösd Annamária igazgatónő és jómagam, Kovács Edit könyvtáros.
Kovács Edit, könyvtáros



Nincsenek megjegyzések:

Májusi évfordulók 2024

40 éve, 1984. május elsején hunyt el Barabás Tibor magyar író és elbeszélő. 30 éve, 1994. május elsején hunyt el Gyöngyössy Imre mag...