2019. február 24., vasárnap

A Radnóti Miklós- felolvasómaraton a Székely Mikó Kollégiumban


Szervező(k): Forreiter Csilla-Éva
Helyszín: Domokos Géza Könyvtár olvasóterme

A Radnóti Miklós- felolvasómaratont reggel 8-kor a IX. C osztályos tanulók kezdték, akik Dobra Judit magyar szakos tanárnővel érkeztek az olvasóterembe. A IX. A osztályosok pedig Kedves Laura tanárnővel vettek részt a felolvasómaratonon.

A felolvasómaratont 2019-ben, ezúttal Radnóti Miklós születésének 110., halálának 75. évfordulója indították útjára. Az idén 11. alkalommal megrendezett Nemzetközi Felolvasómaratonon az ő verseiből olvastak fel több mint 33 ezren, összesen 11 országból. Ezek közé tartozott az a pár diák is a XI. F-ből, akik a Mikó olvasótermébe érkeztek kedden 13 órakor Juhos Ágota tanárnő vezetésével.
A diákok meghallgatták az általuk is jól ismert Radnóti-dalt, a Bájoló-t, megnéztek egy 8 perces filmet a tragikus sorsú költő életéről, majd felolvastak a tanárnő által előkészített versekből.

A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Domokos Géza Könyvtára 2014-ben kapcsolódott ehhez a nagyszerű rendezvényhez. Azóta minden évben megkaptuk a könyvjelzőket, köszönet érte a szervezőknek!

Megjegyezendő, hogy az idén magyar, román, német és angol nyelven olvastak fel iskolánk diákjai, pedagógusai. Különlegesség volt ebben az évben a diákok saját angol nyelvű fordítása. Sőt, másnapra Szonda Gergő a 9. B-ből hozta a „Pillangó” teljes angol fordítását!

A közös éneklést is kiemelném, amikor a Református Kollégium diákjaival, vagy a román ajkú tanárnővel együtt énekeltük a Bájoló-t.

Linkek a programról: 

Forreiter Csilla-Éva,
könyvtáros



Nincsenek megjegyzések:

Harom-vára túra a IX. E osztállyal

Romok a Harom-várából * * * A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium IX. E osztályos diákjaival és Tankó József angol nyelvtanárr...